This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported Lice. Motiv Jednoduchá. Obrázky motivu vytvořil(a) merrymoonmary. Používá technologii služby Blogger.

pátek 23. ledna 2015

Raw Banánovočokoládový koláč

Pro milovníky čokolády a banánu, nejen. 
Chutná božsky!



Ingredience

Korpus: 2hrnky na 2 hod. máčených  a znovu usušených para ořechů, 1/2 hrnku datlí
Náplň : 3-5 zralých banánů
Čoládový krém : 1hrnek na 2hod. máčených kešu, 2/3 kokosového oleje, dřeň z 1/2 vanilkového lusku, 1/4 sladidla - med, agáve, datlový sirup, 2lžíce vody , 2/3 hrnku kakaa.

Postup 

1. Rozmixujeme ořechy, následně přidáme datle a mixujeme tak dlouho, dukud se směs nepromísí.
2. Směs rovnoměrně rozprostřeme a upěchujeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem o průměru 25cm. Strany korpusu vytvořte dostatačně silné, jinak se budou kraje po vyjmutí bortit. (Já jsem rozprostírala směs do mísy, a tomu odpovídá i výsledný vzhled:) )

3. Ručně rozmačkaný banán rozprostřete rovnoměrně na korpus.

4. Do hladka roozmixujeme kešu ořechy,kokosový olej, dřeň z vanilky, sladidlo a kakao.Vzniklý krém nalijeme na korpus s banánem a rozetřeme. Ná závěr posypeme na hrubo posekanými kešu a vložíme chladit na 2, hodiny. 

Koláč lze skladovat 2, dny v chladničce.
Ořechy na korpus lze zaměnit např. za ořechy makadamské.


Dobrou chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat